Just a personal blog
Talk about favorite artist,music,games,tips and of course my life^^
feel free to follow and visit my blog
I really appreciate it

Japanese MaGazine ~ Popteen, Scawaii...etc.

hai ~ lama rasanya tak dapat update blog (broadband tak bayar lagi!)
okaylah fokus entry, sekarang ramaikan girls yang suka fashion jepon :)
termasuklah miya ni, masa dulu beli majalah jepon tapi dalam bahasa cina punyalah menyampah bila tauke kedai buku tanya
"wah ! awak pandai baca cina ka ?" 
my easy answer : "a'ah tahu" 
yang bestnya sekarang dah ada majalah jepon (bahasa melayu tu !)
perghh!! dah moden sekarang ni -_-" (terasa diri dah tua)
masa sibuk susun majalah tadi sempat snap my collection magazine, jom tengok entry penoh gambar :)

POPTEEN :

buku 1st yang dibeli
mak aih~tahun 2003 !
masa tu maiko,chie and mama aki ada lagi.

popteen memang best 
buku 2003 and 2011, hehe
makin best !
dulu beli RM8 je sekarang dah RM14
-_-"

psst,pasni malas nak taip tengok gambar je eh :)


2003

 2004

2005

2006
(tinggal ni je,yang lain hilang and ada yang kena makan anai-anai)
-_-"

2008

2009

2010

2011

ada lagi tu, tapi sebab pakcik anai-anai kejam sangat makan majalah popteen miya yang lain-lain :(
jadi tu jelah yang tinggal ^^
tengok majalah lain pulak ye :)

majalah cawaii jadi scawaii ke ?



Scawaii, ViVi and Ray !! ada tu harga RM2.00 je sebab buku tu dah lama


yang minat magazine from japan tu,
apa majalah korang paling minat :)
lagi-lagi yang fashion freak ^__^v

dah gatal keluarkan semua
time untuk simpan balik dalam almari !!

p/s : tak suka tengok entry full of pictures ?
jangan baca , senangkan :))

10 kawaii/kakkoii friends:

Ardini Humaira said...

wahhh siap beli magazine. memang peminat betul ni :D

hazanis said...

nice...=)

tag...

http://hazanis.blogspot.com/2011/11/contest-my-bestfriends-forever-by-cik.html

Miss Kagimoto said...

ardini : hehe pminat je..tapi smpai skrg tak pandai make-up cam dorang..hee :)

hazanis : thanks for the tag XD

Maii said...

Wahh, nak bace popteen lama tu *_* ehh, cover depan mizukitty tu japanese version nye ke? Setahu sye chinese ver belum kluar lagi kan? Hehe, kalau beli kat popular RM 5.80 je tau. Ahh, dah lame tak beli ViVi ! Saye ade satu je...Ray nampak cam best. Nak beli la !

Miss Kagimoto said...

maii : cover depan mizukitty tu chinese ver :)
dah kuar aritu..hehe..cpat2 beli ! ^^

~*NeNe*~ said...

ohhh i wish i had all those old popteen magazines *______*

Miss Kagimoto said...

@nene : hehe, yeah :)

Miss Kagimoto said...

@nene : hehe, yeah :)

♥AdamAlexMommy♥ said...

your blog is lovely, and love everything japanese-related. inspiring and totally cute. enjoyed your blog, and you are so adorable. :) new follower from usa. hope to keep in touch. cheers!
jasmine
adamalexmommy.com

Miss Kagimoto said...

adamalexmommy : wow! thank you so much for being my followers ^^

Mira Kagimoto Properties ♥